Video afspelen

“Ik wilde een ander soort zaken doen”

Michaël Dol over werken bij Van Diepen Van der Kroef

Michaël Dol werkt als advocaat bij Van Diepen Van der Kroef in Amsterdam. In de luwte van de Zuid-as, vindt hij de zaken die er echt toe doen. “Ik stapte enige tijd geleden over van het ondernemingsrecht naar aansprakelijkheidsrecht. Dat kon gewoon. Je hebt de vrijheid om te onderzoeken wat je leuk vindt.”

Michaël heeft eerder voor een kleiner kantoor gewerkt. “De doorloop van zaken was daar hoog. Ik had op een gegeven moment honderd lopende dossiers in mijn kast. De belangen waren doorgaans kleiner en dat begon te knellen. Ik wilde meer uitdaging. Tegelijkertijd voelde ik ook niet veel bij de heel grote kantoren. Ik wilde niet een onderdeeltje van de machine worden. Een soldaatje in een leger van advocaten. Dat kan reuze interessant zijn, maar dat past niet bij mij.”

“Ik wilde een ander soort zaken doen”

Bij Van Diepen Van der Kroef vindt Michaël het beste van twee werelden. “Letterlijk en figuurlijk in de luwte van de Zuid-as heb je grote, interessante zaken, maar ook direct contact met de klant. Ik ben veel op pad om ze te bezoeken of onderweg naar de rechtbank. Dat is de dynamiek die het voor mij leuk maakt. Ik voel me écht advocaat. We zitten hier overigens in een prachtig rustiek pand met een mooie tuin. Dat brengt een bepaalde sfeer met zich, die anders is dan in een strak kantoorgebouw. Dat past ook beter bij mijn klanten.”

Michaël heeft zich sinds enige tijd helemaal op het aansprakelijkheidsrecht toegelegd. “Ik ben heel blij dat ik dat mocht doen. In deze zaken gaat het vaak om bijzondere verhalen van mensen die het echt voelen, ook in hun portemonnee. Het gaat misschien minder over geld, maar des te meer over mensen.”

Wat zou jij willen doen?

“Hup met je voeten in de klei”

Wouter Ursem

“Je moet gewoon willen en dan gaan”

Sabine Jansen

Huidige vacatures

Beginnend advocaat-medewerker vastgoedrecht vestiging Amsterdam

advocaat-medewerkerAmsterdamHuurrecht

Bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten in Amsterdam zijn wij ter versterking van ons team op zoek naar een ambitieuze advocaat-medewerker vastgoedrecht. Bij ons heb je zowel het voordeel van een groot als een klein kantoor onder één (spreekwoordelijk) dak. De contacten en lijnen zijn kort, persoonlijk en informeel.

Bekijk vacature  →

Advocaat stagiair(e) ondernemings- en contractenrecht vestiging Alkmaar

advocaat-stagiaireAlkmaarContractenrecht

Bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten in Alkmaar zijn wij ter versterking van ons team op zoek naar een ambitieuze advocaat-stagiair(e) contractenrecht.
Werken bij een kantoor dat door haar cliënten wordt gewaardeerd om haar ondernemende instelling, het doorlopen van de beroepsopleiding voor de advocatuur en opleiding tot advocaat en een kantoor waar aandacht is voor opleiding en kwaliteit, maar ook constructieve en pragmatische oplossingen.

Bekijk vacature  →

(Beginnend) advocaat-medewerker vastgoedrecht vestiging Alkmaar

advocaat-medewerkerAlkmaarBouwrecht

Een passie voor vastgoed of de bouw? Kom bij ons werken!

Bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten in Alkmaar zijn wij ter versterking van ons team op zoek naar een ambitieuze advocaat-medewerker vastgoedrecht.

Als advocaat-medewerker vastgoedrecht werk je samen met de vastgoedrecht specialisten in Alkmaar en Hoorn. Daarnaast wordt je verantwoordelijk voor eigen dossiers die je zelfstandig zal gaan behandelen.

Bekijk vacature  →